Newspaper Billige SD kort

15. Oct 2019 05:00

av Jørn Dahl-Stamnes
kategori: Produkter

Billige SD kort

På internet kan man finne svært billige SD kort. I forhold til prisen på tilsvarende kort fra kjente leverandører som for eksempel Sandisk, kan prisen ofte være under det halve og enda lavere. Men er dette gode kort?

Da jeg fikk behov for en mengde 32 Gb SD kort, søkte jeg litt på Ali Express etter billige kort. Fant en del ukjente merker hvor prisen var under 50% av prisen for et Sandisk kort (også fra Ali Express).

Vi har vel alle hørt utrykket "Høres noe for godt ut til å være sant, er det gjerne det". Men jeg tenkte at for et par dollar kunne jeg jo prøve.

SD kort

Spent var jeg da jeg fikk de første kortene. Jeg prøvde dem i et viltkamera og alt så tilsynelatende bra ut. Men da jeg skulle sjekke resultatet fikk jeg meg en lite overrraskelse. Jeg oppdaget at det var flere filer med samme navn, noe som skal være umulig.

Fil-liste

Også det andre merket jeg prøvde ga samme resultat. Fant et program på nettet som kunne kjøre intensiv test av kortet. Blandt annet fikk jeg ut meta-informasjon om kortet - informasjon som antyder serienummer, produsent mm. Det indikerte at kortet er laget av Kingston.

SD kort

Kingston er jo et merke jeg har flere kort fra uten at jeg har hatt problemer med dem. Jeg misteker at disse billige kortene er kort som Kingston har produsert men som de har funnet feil på uten at de er helt ubrukelige. Disse delvis brukbare kortene har så blitt solgt videre til andre som har klistret på sin egen label.

Jeg har prøvd tre ulike billigmerker. Spesielt et merke var så dårlig at jeg ikke fikk brukt det. Kameraet jeg prøvde kortene i ville ikke ha dem og Windows ville ikke formatere dem.

Så mitt råd til deg er at du holder deg til kjente merker som du finner i norske butikker. Du kan godt kjøpe dem fra Ali Express, for prisen her er ofte lavere enn i Norge. Selv har jeg kjøpt over 50 SD kort av merket Sandisk og ikke hatt noen problemer med dem.