Book Blogg: Bulb talk

av Jørn Dahl-Stamnes

Avatar

Information Om bloggen

Noen ord om fotografering.

Opprettet: 02 02. 2011. Siste innlegg: 05 05. 2019.

Vist: 777 ganger.

07 06. 2011 20:10

Comments_add Kommenter

Markatråkket 2011

Ned Ståggån Godvær og sykkelritt i Trøndelag er tydeligvis ingen god kombinasjon. Det så heller grått og vått ut da jeg dro ut på lørdags morgen for å ta bilder av de tapre syklister.

Mens jeg sto og ventet på at de skulle komme ut av Estenstadmarka, søkte jeg ly for regnet bak en låvevegg. Men lykken står den kjekke bi heter det vistnok... og da det nærmet seg tid for at de første rytterne skulle komme, lettet det såpass at det var mulig å ta bilder uten å risikere at linsa fikk vanndråper på seg (som kjent gir ikke det gode bilder).

Utover dagen lettet været enda mer og til slutt titett sola frem, men ikke helt uten at vi hadde noen kraftige regnskurer.

Rett før mål var det ei trebro som syklistene måtte passere. Og vått treverk er som kjent glatt. Normalt er ikke det noe problem hadde det ikke vært for at den lå rett etter en 90-graders sving. Og mange fullførte ikke svingen før etter at de var komme ut på broa - med det resultat at forhjulet skled og de gikk i bakken. Det ble noen knall-og-fall-bilder...

Heldigvis ble det ingen nevneverdige skader. Noen opprevne sykkelbukser men stort sett gikk det vel forhåpentligvis bra med alle.

08 05. 2011 23:00

Comments_add Kommenter

Barnas sykkeldag

Ned Ståggån Lørdag den 7. mai var det duket for Barnas Sykkeldag på Trondheim Torg (arrangert for første gang i fjor).

Det var mange entusiastiske barn som syklet på brostein (som proffene??) godt ekskortert av to syklende representanter for Loven.

Tror det var en del av de fremmøtte som ventet vel lenge før de unge håpefulle fikk sykle. Mange møtte opp i 12-13 tida i den tro at det var da ting skjedde, men de måtte vente helt til litt over 15 før det hele kom i gang. Men da gikk det radig unna.

Et flott vær satte en fin ramme rundt hele arrangementet.

Bilder finner du her: Del 1 Del 2 Del 3 Del 4

08 05. 2011 16:40

Comments_add Kommenter

Comments 1 kommentar.

Byneset Klæbu Rundt

Ned Ståggån Årets Byneset Klæbu Rundt ble nok en fin tur for alle de som deltok. Et utmerket vær og god medvind på vei inn mot mål er vel ikke det værste man kan tenke seg. Dette i sterk kontrast til fjorårets utgave av rittet - da det var så dårlig vær at selv fotografen fant det for godt å holde seg hjemme.

Selv dro jeg ut armert med to kameraer og ditto objektiver og tok bilder av deltagerne. Bildene er alt lagt ut her:

Del 1

Del 2

Enjoy it.

28 03. 2011 00:00

Comments_add Kommenter

Håndball

Her blir det mål Jeg er i grunnen ikke den personen som sitter og ser på at andre spiller håndball (eller andre typer ballspill for den saks skyld).

Men når jeg har mulighet til å kombinere tilskuerrollen med foto, så går det greit. Sist helg var Sandnessjøns damer i Trondheim og spilte to kamper mot de to beste lagene i sin divisjon. Til tross for bare 8 spillere (og en heller strabasiøs ferd til Trondheim grunnet motortrøbbel) viste de en imponerende innsats. Det tar på å spille to kamper på ei helg uten mulighet for å kunne bytte spillere så ofte.

At resultatet viser tap er så som så, men innsatsmessig er jeg nok ikke i tvil om at de vant over begge motstanderne (som begge hadde mange innbyttere å ta fra).

Jeg er imponert

Bilder fra kampene finner du her:

Kamp mot Sverresborg 2

Kamp mot Utleira 2