Book Blogg: Bulb talk

av Jørn Dahl-Stamnes

Avatar

Information Om bloggen

Noen ord om fotografering.

Opprettet: 02 02. 2011. Siste innlegg: 04 07. 2017.

Vist: 563 ganger.

28 03. 2011 00:00

Comments_add Kommenter

Håndball

Her blir det mål Jeg er i grunnen ikke den personen som sitter og ser på at andre spiller håndball (eller andre typer ballspill for den saks skyld).

Men når jeg har mulighet til å kombinere tilskuerrollen med foto, så går det greit. Sist helg var Sandnessjøns damer i Trondheim og spilte to kamper mot de to beste lagene i sin divisjon. Til tross for bare 8 spillere (og en heller strabasiøs ferd til Trondheim grunnet motortrøbbel) viste de en imponerende innsats. Det tar på å spille to kamper på ei helg uten mulighet for å kunne bytte spillere så ofte.

At resultatet viser tap er så som så, men innsatsmessig er jeg nok ikke i tvil om at de vant over begge motstanderne (som begge hadde mange innbyttere å ta fra).

Jeg er imponert

Bilder fra kampene finner du her:

Kamp mot Sverresborg 2

Kamp mot Utleira 2

03 02. 2011 16:00

Comments_add Kommenter

Comments 1 kommentar.

Svaner i Nidelva

Inn for landing I dag tok jeg meg en tur til Nidelva for å ta bilder av svanene. Det er for tiden ca 45 voksne svaner og 4 grå svanunger (fjorårets kull).

Det ble en heller kjedelig seanse. Det var lite liv blant svanene. Det mest spennende var vel at jeg på tur til elva opplevde at en havørn kom flyvende rett mot meg bare 10-15 meter unna . Synd jeg ikke hadde kameraet klart da, men det skal vel godt gjøres å sykle på glattisen samtidig som man betjener et kamera.

28 01. 2011 22:10

Comments_add Kommenter

Ski-NM 2011

Det ble noen travle dager i forbindelse med Ski-NM på Steinkjer. To dager på rappen med fotografering av alle som deltok med ski på beina, pluss litt til.

Ivrige autografjegere Det å ta bilder i seg selv er jo ikke noe stor utfordring. Med individuell start kommer deltagerne som perler på en snor. Det er bare å finne seg et passende sted, ladde kameraet og gjøre seg klar til å skyte dem - en for en.

Men det er jo ikke alltid at været er på fotografens side. Deltagerne kommer alltids i mål selv om det regner, sludder og blåser. Men for en fotograf som må stå å ta bilder i motvind, kan slikt vær by på en utfordring.

Det nytter lite at kamera og linser er værsikret. Fremdeles er det et optisk glass der fremme som får dråper på seg. Og blir det nok dråper og fukt på linsa så vises det på bildene.

Aliert med håndduk og pusseklut så klarte jeg å holde linsene relativt fuktfrie, så det eneste man ser av nedbøren er dråper lufta mot mørke bakgrunner.

Merket meg også at NRK hadde en mann som kun gjorde en ting - tørket av fukt fra et av kameraene ved mål. Han hadde det travelt for også det kameraet sto med linsa mot vinden og nedbøren.

I tillegg kan jo både regn og vind gjøre det ganske kaldt for en stakkars fotograf når man blir stående mer eller mindre stille i timevis. Det var godt at det var kaffeservering i pressebua.