Book Blogg: Bulb talk

av Jørn Dahl-Stamnes

07 06. 2011 20:10

Comments_add Kommenter

Markatråkket 2011

Ned Ståggån Godvær og sykkelritt i Trøndelag er tydeligvis ingen god kombinasjon. Det så heller grått og vått ut da jeg dro ut på lørdags morgen for å ta bilder av de tapre syklister.

Mens jeg sto og ventet på at de skulle komme ut av Estenstadmarka, søkte jeg ly for regnet bak en låvevegg. Men lykken står den kjekke bi heter det vistnok... og da det nærmet seg tid for at de første rytterne skulle komme, lettet det såpass at det var mulig å ta bilder uten å risikere at linsa fikk vanndråper på seg (som kjent gir ikke det gode bilder).

Utover dagen lettet været enda mer og til slutt titett sola frem, men ikke helt uten at vi hadde noen kraftige regnskurer.

Rett før mål var det ei trebro som syklistene måtte passere. Og vått treverk er som kjent glatt. Normalt er ikke det noe problem hadde det ikke vært for at den lå rett etter en 90-graders sving. Og mange fullførte ikke svingen før etter at de var komme ut på broa - med det resultat at forhjulet skled og de gikk i bakken. Det ble noen knall-og-fall-bilder...

Heldigvis ble det ingen nevneverdige skader. Noen opprevne sykkelbukser men stort sett gikk det vel forhåpentligvis bra med alle.