Tilbakemeldinger på innlegg i bloggen Bulb talk

Blogg: Bulb talk

av Jørn Dahl-Stamnes

28 01. 2011

Ski-NM 2011

Det ble noen travle dager i forbindelse med Ski-NM på Steinkjer. To dager på rappen med fotografering av alle som deltok med ski på beina, pluss litt til.

Ivrige autografjegere Det å ta bilder i seg selv er jo ikke noe stor utfordring. Med individuell start kommer deltagerne som perler på en snor. Det er bare å finne seg et passende sted, ladde kameraet og gjøre seg klar til å skyte dem - en for en.

Men det er jo ikke alltid at været er på fotografens side. Deltagerne kommer alltids i mål selv om det regner, sludder og blåser. Men for en fotograf som må stå å ta bilder i motvind, kan slikt vær by på en utfordring.

Det nytter lite at kamera og linser er værsikret. Fremdeles er det et optisk glass der fremme som får dråper på seg. Og blir det nok dråper og fukt på linsa så vises det på bildene.

Aliert med håndduk og pusseklut så klarte jeg å holde linsene relativt fuktfrie, så det eneste man ser av nedbøren er dråper lufta mot mørke bakgrunner.

Merket meg også at NRK hadde en mann som kun gjorde en ting - tørket av fukt fra et av kameraene ved mål. Han hadde det travelt for også det kameraet sto med linsa mot vinden og nedbøren.

I tillegg kan jo både regn og vind gjøre det ganske kaldt for en stakkars fotograf når man blir stående mer eller mindre stille i timevis. Det var godt at det var kaffeservering i pressebua.

Din kommentar

Bullet_star_red

Html Bullet_star_red Film

Tittel

En kort tittel på tilbakemelding.

Tekst

Din kommentar/tilbakemeldingen på innlegget i bloggen.

Navn

Gjester må oppgi navnet sitt. Dette vil vises på nettsiden.

Email

Også email må gjester oppgis. Mail-adressen blir ikke vist på nettsiden.

Bullet_star_red Påkrevde felter.